Zijn stalen deuren de beste keuze voor industriële toepassingen? Ze zijn zeker in de loop der tijd populairder geworden. In veel gevallen is dat simpelweg omdat ze beter presteren in zoveel situaties.

Overweeg je nieuwe deuren voor je industriële gebouw? Neem de tijd om de voordelen van stalen deuren voor industriële gebouwen te verkennen.

Waarom Zijn Stalen Deuren voor Industriële Gebouwen Zo’n Populaire Keuze?

Architecten en ingenieurs houden over het algemeen van stalen deuren voor commerciële doeleinden. Dat geldt ook voor veel bedrijfseigenaars. Je zult misschien verbaasd zijn over enkele redenen waarom.

Ze Zijn een Veilige en Beveiligde Keuze

Als het gaat om het veilig houden van je werknemers, voorraad en apparatuur, voldoen stalen deuren aan alle eisen.

Een Brandveilige Optie

Stalen deuren zijn een uitstekende keuze wanneer brandbestendigheid vereist is. Ze kunnen een brandwerendheid hebben van maximaal drie uur. Dat geeft bewoners de tijd om te evacueren en zich in veiligheid te brengen. Je kunt de exacte brandwerendheid bepalen die je wilt bij aankoop.

De Eerste Verdedigingslinie Tegen Ongeautoriseerde Toegang

Industriële gebouwen bevatten vaak honderdduizenden dollars aan machines, computerapparatuur, voorraad, zelfs contant geld. Soms zelfs miljoenen dollars waard. Ze zijn een veelvoorkomend doelwit voor opportunistische dieven die geïnteresseerd zijn in het stelen van spullen of toegang krijgen tot gegevens. Deze deuren zijn cruciaal om ongeautoriseerde toegang te voorkomen.

Gelukkig is een stalen deur moeilijker te manipuleren met inbrekersgereedschap of omver te werpen met bruut geweld. Dat kan criminelen stoppen voordat ze het gebouw binnendringen. Bovendien zijn deze deuren vaak kogelvrij en zelfs bestand tegen bijtende chemicaliën.

Ze Bieden de Beste Waarde op Lange Termijn

Over het algemeen zijn stalen deuren duurder dan hun houten tegenhangers. Daarom kunnen sommige mensen geneigd zijn om hout boven staal te kiezen. Hoewel dit in sommige gevallen de juiste keuze kan zijn, mag de prijs niet de beslissende factor zijn. Het is belangrijk om naast de initiële kosten ook de waarde op lange termijn te overwegen.

Wat zijn “initiële” kosten? Dat is de uiteindelijke prijs die je op de dag van aankoop voor de deur betaalt. Waarde op lange termijn is de tijd dat de deur meegaat en nuttig blijft voor jou. Je moet ook de onderhoudskosten in overweging nemen.

Stel je voor dat je $ 500 uitgeeft aan een stalen deur voor je fabriek, in plaats van de helft van dat bedrag aan een deur gemaakt van een ander materiaal. Dat lijkt in eerste instantie steil, maar wat als de stalen deur twee keer zo lang meegaat? Wat als hij in de loop der tijd geen reparaties nodig heeft, maar de andere deur wel? Het is gemakkelijk in te zien hoe de waarde van de stalen deur begint te overtreffen die van de minder dure deur.

Stalen Deuren Hebben Een Langere Levensduur Dan Houten Deuren

Hoewel houten deuren geweldig zijn voor veel doeleinden, zijn ze misschien niet ideaal voor industriële gebouwen. Ze vereisen al regelmatig onderhoud, nog meer onder de omstandigheden op de meeste industriële locaties. Aan de andere kant vereisen stalen deuren bijna geen onderhoud. Ze zijn bestand tegen barsten, kromtrekken en roesten, mits ze correct zijn afgewerkt. Bovendien werkt staal aanzienlijk beter dan hout als buitendeur.

Stalen deuren zijn ook beter geïsoleerd dan houten deuren. Ze kunnen helpen om je HVAC-kosten te verlagen. Houten deuren ontberen die energie-efficiëntie.

Hoewel het mogelijk is om een stalen deur te deuken of te krassen, is het erg moeilijk om enige vorm van structurele schade te veroorzaken. Dat betekent dat de meeste schade minimaal is en gemakkelijk kan worden gerepareerd of verborgen. Deuren van andere materialen moeten vaker worden vervangen als de schade ernstig is.

Bron: Metaal-art.nl